Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Portofoliu de expertiza transferabila

 

Cercetare dezvoltare inovare de tehnologii/produse alimentare

  1. Utilizarea indulcitorului Stevia rebaudiana pentru realizarea de nectaruri, compoturi din fructe/legume, produse concentrate din fructe, produse de patiserie si sosuri condimentate tip ketchup
  2. Obținerea de produse alimentare imbogatite in fibre alimentare, saruri minerale (Ca, Mg, K, Cu etc) si grasimi nesaturate (Omega 3)
  3. Obtinerea de produse alimentare cu potential functional, care pot fi consumate zilnic, pe scara larga, asa cum este cazul produselor de panificatie, prin adaugarea unor ingrediente functionale
  4. Inlocuirea unor componente din alimente cu alte componente naturale benefice sanatatii umane (ex. utilizarea inulinei)
  5. Dezvoltarea de produse de panificatie cu potential functional prin valorificarea unor subproduse si deseuri din industria alimentara
  6. Reformularea produselor alimentare prin diminuarea continutului in zahar, grasimi saturate si sare
  7. Valorificarea deseurilor si subproduselor rezultate in industria berii prin obtinerea de suplimente imbogatite in compusi bioactivi
  8. Studii si cercetari privind proprietatile tehnologice ale materiilor prime
  9. Efectul unor aditivi asupra proprietatilor de gelifiere și proprietatilor termice ale amidonului
  10. Stabilirea comportamentului reologic al aluatului utilizand echipamentele reologice: sistem Mixolab, Farinograf, Alveograf, Amilograf și Extensograf
  11. Cercetari privind influenta procesului de macinare asupra cantitatii de amidon deteriorat
  12. Evaluarea parametrilor de calitate la diferite cereale (grau, grau dur, orz, ovaz, secara, sorg, etc)

Alte studii si cercetari

  1. Cercetari privind retrogradarea amidonului ca efect/cauza al fenomenului de invechire al painii
  2. Studiu de caz privind potentiali bioindicatori care pot fi utilizati pentru siguranta produselor alimentare
  3. Studii experimentale privind influenta unor factori (materie prima, reteta de fabricatie, proces tehnologic etc.) asupra formarii acrilamidei din paine, biscuiti si alte produse similare si modalitati de reducere a acestui contaminant
  4. Studiul efectelor unor biopreparate de sinteza sau semisinteza si a unor extracte vegetale asupra organismului uman
  5. Evaluarea proprietatilor de bariera ale filmelor flexibile destinate ambalarii produselor alimentare
  6. Ambalarea antimicrobiana a produselor alimentare
  7. Testarea proprietatilor fizico-mecanice ale materialelor de ambalare
  8. Stabilirea termenului de valabilitate pentru produsele alimentare ambalate

Analize de laborator

  1. Teste fizico-chimice pentru alimente
  2. Determinarea valorii nutritionale
  3. Detectia si cuantificarea profilului de aminoacizi din produsele alimentare
  4. Determinarea continutului de minerale din produsele alimentare
  5. Amprentarea si detectarea compusilor majori bioactivi ai uleiurilor volatile din plante precum si determinarea profilului lipidic al acestora prin utilizarea spectroscopiei RMN
  6. Determinarea continutului in patulina al sucului de mere (conventional si ecologic)
  7. Determinarea continutului in acrilamida din paine, biscuiti si alte produse similare, prin GC/MS/MS
  8. Detectia metalelor grele din alimente
  9. Identificarea microbiotei din produse agricole si alimentare
  10. Identificarea alergenilor alimentari
  11. Determinarea bacteriilor coliforme si Escherichia coli beta-glucuronidaza pozitive
  12. Controlul microbiologic al aerului din spatiile de lucru si depozitare
  13. Controlul microbiologic al conservelor alimentare in recipiente inchise ermetic
  14. Controlul bacteriologic al suprafetelor de lucru, utilaje, echipament de protectie
  15. Analiza microbiologica a testelor de sanitatie prelevate de pe maini
  16. Analiza microbiologica a ambalajelor pentru produse alimentare
  17. Evaluarea unor migranti specifici din ambalajele alimentare (formaldehida, bisfenol A) prin metode spectrofotometrice
  18. Cerinte de testare a conformitatii ambalajelor si materialelor care intra in contact cu alimentele
  19. Testarea conformitatii ambalajelor cu Legea 249/2015
  20. Evaluarea senzoriala a ambalajelor alimentare
  21. Analize senzoriale si studii privind comportamentul consumatorilor
  22. Evaluarea senzoriala a produselor alimentare (produse de panificatie, sucuri, gemuri etc.)
  23. Studii privind preferinta consumatorilor pentru anumite produse
  24. Analiza texturii produselor alimentare (utilizand aparatul Texture Analyser)
  25. Amprentarea compozitiei volatile a produselor alimentare (utilizand aparatul Prometheus)
  26. Autenticitate materii prime/produse finite
  27. Determinarea autenticitatii speciei Triticum aestivum
  28. Determinarea speciei de carne din produsele alimentare

Alte servicii

  1. Implementarea sistemului HACCP in unitati din industria conservelor
  2. Implementarea sistemului HACCP in unitati din industria panificatiei
  3. Asistenta si consultanta in domeniul de expertiza – alimentar si al suplimentelor alimentare
  4. Etichetare