Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Evenimente

Conferința finală EXPERTAL

1 septembrie 2022, ora 10.00
Ancuța Băneasa nr.5, Sector 2

In data de 1 septembrie 2022, IBA București organizează la sediul din Ancuța Băneasa nr.5, Conferința Finală a proiectului EXPERTAL – Valorificarea expertizei în cercetarea agro-alimentără, prin transfer de cunoștințe către mediul privat, în vederea obținerii de produse alimentare sigure și optimizate nutrițional. Evenimentul va oferi ocazia cercetătorilor de a se întâlni cu reprezentanți ai companiilor care activează în sectorul alimentar și, de asemenea, se vor trece în revistă rezultatele colaborării fructuoase dintre aceștia, prin intermediul proiectului EXPERTAL.

Derulat pe o perioada de 6 ani, proiectul EXPERTAL  a avut ca obiectiv general valorificarea expertizei obținută prin cercetare a IBA București în domeniul calității alimentelor – senzoriale, igienice, tehnologice, nutriționale și etice – prin transferul de cunoștințe către mediul economic privat în vederea obținerii de produse alimentare sigure și optimizate nutrițional.

Oferta IBA București a fost promovată prin evenimente tematice și întâlniri individuale, companiile private fiind încurajate să solicite asistență tehnică/consiliere pentru business-ul lor, atât pentru rezolvarea unor probleme punctuale cât și dezvoltarea de noi produse. În total, 24 proiecte au fost finanțate prin intermediul EXPERTAL (https://www.iba-expertal.ro/contracte-subsidiare/).

Pe lângă rezultatele excepționale realizate în urma colaborării cu industria, invitaților la Conferința Finală li se vor prezenta și noi posibilități de colaborare cercetare-industrie, IBA București derulând deja un nou proiect în cadrul programului POC– ’’IBA Suport’’ (https://iba-support.eu/info/), proiect care are ca obiective, printre altele, și identificarea, documentarea și informarea asupra apelurilor de competiții precum și construirea unei rețele de diseminare informații și căutare parteneri din țară/străinătate pentru întocmirea propunerilor de proiecte.

 

 

Înscrieri la acest eveniment se pot face la adresa de e-mail bogdan.dragancea@gmail.com

*având în vedere situația epidemiologică, un număr de maxim 40 persoane vor fi acceptate în sală.

 

 

100 de ani de cercetare in domeniul alimentar – 100 de ani de la Marea Unire

14 noiembrie 2018 la Bucuresti

In data de 14 noiembrie 2018, cu ocazia implinirii centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, IBA Bucuresti a organizat evenimentul intitulat “100 de ani de cercetare in domeniul alimentar – 100 de ani de la Marea Unire”.

Evenimentul a reunit profesionisti din cercetare, medici, nutritionisti, reprezentanti ai industriei alimentare romanesti care au dezbatut realitatile acestui sector in Romania si nu numai, tendintele alimentatiei precum si provocarile acesteia.

Galerie Foto

 

Ingredients Show, editia a – 2- a

11-12 octombrie 2018 la Sibiu, Hotel Ramada

In perioada 11-12 octombrie 2018, la Sibiu, Hotel Ramada, va avea loc Ingredients Show, editia a – 2- a.

Evenimentul va reuni procesatori din sectorul alimentar si furnizori de ingrediente alimentare, punandu-se accent pe ultimele noutati in domeniu, respectiv retete, noi tehnologii si tendinte de consum.

Ingredients show 2018, se adreseaza producatorilor si procesatorilor din industria alimentara si furnizorilor de ingrediente, directorilor de cercetare-dezvoltare, inginerilor tehnologici, directorilor de productie, de calitate si directorilor de achizitii.

Mai multe detalii aici

Galerie foto

 

Salonul Cercetarii Romanesti “Conceput in Romania” 

10-13 octombrie 2018 la Bucuresti- TIB, Romexpo

Salonul Cercetarii Romanesti “Conceput in Romania”  va avea loc anul acesta in perioada 10-13 octombrie, in cadrul Targului tehnic International Bucuresti- TIB, realizat la Romexpo.

Evenimentul reuneste comunitatea stiintifica din Romania si nu numai, avand ca scop promovarea celor mai importante realizari stiintifice romanesti obtinute in urma proiectelor de cercetare din sectorul public si privat.

Proiectul EXPERTAL – “Valorificarea expertizei în cercetarea agro-alimentară prin transfer de cunoştințe către mediul privat în vederea obținerii de produse alimentare sigure şi optimizate nutrițional”, alaturi de alte proiecte de cercetare derulate de catre IBA Bucuresti, va fi prezent in cadrul acestui eveniment de amploare, promovand expertiza institutului.

 

Proiectul EXPERTAL a sprijinit participarea IBA Bucuresti la cel de-al VII-lea Simpozion de Etnofarmacologie, orientat tematic spre „Etnofarmacolgie și Sanatate

23-24 iunie la Sirnea, judetul Brasov

La eveniment au fost prezenti cu comunicari si postere reprezentanti ai unor institutii academice (Academia Romana) si de invatamant superior (UMF „Carol Davila” Bucuresti, UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad), institute de cercetare-dezvoltare (INCD pentru Bioresurse Alimentare, INCD pentru Cartof si Sfecla de Zahar, INCD Tehnolologii Izotopice si Moleculare Cluj-Napoca, Centrul de Ecologie Montana CE-MONT Vatra Dornei), agenti economici (SC Hofigal Export-Import SA, SC Dacia Plant SRL Brasov, SC Plant Extrakt SRL, Radaia, Cluj Napoca, SC Ecoviva Bucuresti, DriftDataSystems București), centre medicale (spital AS MEDICA SRL, Centrul medical Polimed-Dacia), ONG-uri (Societatea de Istoria Farmaciei, Asociatia Cercul Farmacistilor,  Societatea Romana de Etnofarmacologie), precum si invitati din  Republica Moldova (Gradina Botanica Nationala din Chisinau).

Prezentare SIRNEA_format

PRIA Food supplements&Medical Devices Advertizing

20 iunie 2018 la hotel Intercontinental Bucuresti

 La acest eveniment au participat cercetatori din IBA Bucuresti care au promovat expertiza institutului in ceea ce priveste calitatea si siguranta suplimentelor alimentare pe baza de plante aromatice si medicinale.

Conferinta „Produsul romanesc – 100 DE ANI DE ROMANIA| 100 DE ANI DE TRADITIE| 100 DE GUSTURI ALESE

Bucuresti, 6-7 iunie 2018

Conferinta „Produsul romanesc – 100 DE ANI DE ROMANIA| 100 DE ANI DE TRADITIE| 100 DE GUSTURI ALESE” a fost organizat la Clubul Diplomatic Bucuresti.

Producatori, furnizori, specialisti, cadre universitare, reprezentanti ai asociatiilor de profil dar si ai autoritatilor publice (ANSVSA, Comisia de agricultura) au participat la acest eveniment pentru a sarbatori PRODUSELE ROMANESTI, TRADITIA si GUSTUL ALES.

IBA are un protocol de colaborare cu ROALIMENT in vederea cresterii vizibilitatii activitatii de cercetare a IBA iar, in cadrul acestui eveniment, IBA a fost partener gold al RO-ALIMENT, alaturi de Borsec, NSF International si KUK. In acest fel, IBA isi face vizibila prezenta printre companiile private din sectorul alimentar.

INCDBA IBA Bucuresti a participat ca si concurent la categoria Produse de Panificatie – Cozonac, cu doua produse. Pentru fiecare produs a fost intocmita o fisa de prezentare. Cozonacul cu fructe, produs in statia pilot a institutului a obtinut locul 1, cu un total de 648 de puncte, primind trofeul Gustul Ales.

 

 

Workshop “Servicii de cercetare adaptate regulamantelor Uniunii Europene in domeniul calitatii produselor agro-alimentare.”

Bucuresti, 27 martie 2018

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucuresti, organizeaza pe 27 martie 2017 workshop-ul intitulat “Servicii de cercetare adaptate regulamantelor Uniunii Europene in domeniul calitatii produselor agro-alimentare.”

La acest eveniment vor fi prezentate principalele analize pentru industria alimentara
pe care institutul nostru le efectueaza in mod curent si care decurg ca obligatii din
implementarea regulamantelor europene.

 

Agenda workshop

 

 

Conferinta  “Integritatea Alimentului”

Bucuresti, 30-31 August 2017

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucuresti, impreuna cu Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania si USAMV Bucuresti, Facultatea de Biotehnologii, organizeaza in perioada 30-31 August 2017, Conferinta cu titlul “Integritatea Alimentului”.

Evenimentul se va desfasura in Aula mare a Facultatii de Biotehnologii din cadrul USAMV Bucuresti si va fi organizat in cadrul proiectului EXPERTAL si cu sprijinul proiectului PN 16 46 04 02 din Programul Nucleu Nutrisan.

Program Conferinta

Galerie foto eveniment

Raport conferinta

 

Transfer de expertiza agroalimentara IBA in regiunea NORD EST

Municipiul Onesti, Jud. Bacau, 28 iulie 2017

In data de 28 iulie 2017 se va desfasura ultimul eveniment tematic cu titlul “Transfer de expertiza agro-alimentara in Regiunea Nord-Est”, la sediul SC Panimon din orasul Onesti, Judetul Bacau. Cel de-al patrulea workshop din cadrul proiectului EXPERTAL va promova expertiza IBA Bucuresti intreprinderilor din sectorul alimentar, in cadrul acestuia existand atat o sesiune plenara cat si o sesiune de lucru in care va fi incurajat dialogul cercetare-industrie.

Program workshop

Galerie foto eveniment

 

Transfer de expertiza agroalimentara IBA in regiunea SUD EST

 Tulcea, 18-19 Mai

Cel de-al treilea eveniment tematic cu titlul “Transfer de expertiza agro-alimentara IBA in Regiunea Sud – Est” organizat de IBA Bucuresti, va avea loc in perioada 18-19 mai la Hotel Delta, Tulcea. Planificat pe 2 zile, evenimentul va cuprinde atat sesiuni plenare si sesiuni de discutii individuale cat si o vizita la una din intreprinderile de panificatie din Regiunea de Sud – Est.

Program workshop

Galerie foto eveniment

Raport eveniment Tulcea

Transfer de expertiza agroalimentara IBA in regiunea CENTRU

 Sf. Gheorghe, 28 Aprilie 2017

In data de 28 Aprilie 2017, IBA Bucuresti organizeaza in parteneriat cu clusterul AGROFOOD (http://www.agrofoodcovasna.ro) din zona Centru, al doilea eveniment tematic cu titlul „Transfer de expertiza agro-alimentara IBA in regiunea Centru”. Workshop-ul va avea loc la sediul ASIMCOV din Mun. SF. Gheroghe, Jud. Covasna si va fi organizat pe doua sesiuni: o sesiune plenara si o sesiune pe grupuri de lucru unde se vor identifica nevoile tehnologice ale partenerilor industriali prezenti precum si posibilitatile de transfer de cunostinte de la IBA catre acestia. La acest eveniment vor participa experti din cadrul IBA Bucuresti precum si intreprinderi din sectorul alimentar din zona Centru, membre in Clusterul Agrofood.

Program Workshop

 Galerie foto eveniment

Raport eveniment

 

Transfer de expertiza agroalimentara in regiunea SUD MUNTENIA

Izvoarele, 23 Februarie 2017

IBA Bucuresti organizeaza in data de 23 Februarie 2017, la primaria localitatii Izvoarele, judetul Prahova, primul eveniment tematic cu titlul “Transfer de expertiza agro-alimentara IBA in regiunea Sud-Muntenia”.
La acest acest eveniment vor fi prezenti experti din cadrul IBA Bucuresti precum si membri din Grupul de Actiune Locala (GAL) Plaiurile Ramidavei.

Program workshop

Galerie foto eveniment

Raport eveniment Prahova