Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

Despre noi

IBA Bucuresti este o organizatie de cercetare publica cu finantare extrabugetara, in coordonarea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, cu activitate de cercetare in domeniul alimentar si nutritie, dezvoltare de produse si tehnologii, dar si servicii in domeniu, inclusiv productie la scară mica de alimente personalizate. IBA București opereaza, de asemenea, sub coordonarea stiintifica a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice.

Viziunea IBA Bucuresti este de a raspunde provocarilor societatii prin  elaborarea, punerea in aplicare si diseminarea cunostintelor pe care le detine prin cercetare, educatie si servicii in domeniul alimentar cu scopul de a creste calitatea vietii si bunastarii oamenilor prin hrana sanatoasa.

Misiunea IBA Bucuresti este de a participa in mod activ la dezvoltarea cercetarii la nivel national si international, prin construirea de parteneriate alaturi de companiile din sectorul alimentar precum si alte institutii stiintifice, pentru a crea alimente de inalta calitate, sanatoase si sigure dar si pentru a promova o alimentatie si un stil de viata sanatos.

Fiind o organizatie cu autofinantare, IBA Bucuresti se dezvolta intr-o organizatie orientata catre industrie, accesand finantari publice sau private, competitive, pentru implementarea proiectelor cu scopul de a obtine produse sau tehnologii, de a dezvolta metode analitice de laborator, de a elabora studii sau strategii. IBA Bucuresti a castigat, de asemenea, o solida experienta in transfer de tehnologie si cunostinte care trebuie exploatata cat mai mult. De asemenea, IBA Bucuresti produce alimente pentru consumatori cu nevoi speciale (consumatori bolnavi de celiachie sau fenilcetonurie) in statiile sale pilot si colaboreaza cu clinici specializate in diferite boli metabolice pentru obtinerea de alimente personalizate.

IBA Bucuresti a fost premiata pentru diferite produse alimentare inovative (produse alimentare fara gluten sau cu index glicemic mic), atat la nivel national cat si international.

IBA Bucuresti furnizeaza teste acreditate (sub standardul ISO EN 17025) industriei alimentare, producatorilor din agricultura si autoritatilor, asistenta tehnica, pregatire profesionala si evaluarea competentelor pentru operatori din industrie, scheme de intercomparari pentru laboratoare, teste la scara pilot in statiile pilot si asigura in concordanta cu politicile Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale supravegherea si certificarea suplimentelor alimentare pentru a fi comercializate pe piata romaneasca.

IBA Bucuresti este laborator de referinta pentru determinarea calitatii anuale a graului, pentru calitatea orezului si cerealelor sau detectarea semintelor modificate genetic.

Valorile organizationale ale IBA Bucuresti sunt: competenta profesionala, creativitate, inventivitate, onestitate, responsabilitate, spirit de echipa, abilitati de comunicare, flexibilitate, performanta si etica.

Laboratoare

 1. Nutritie
 2. Chimia alimentului
 3. Biochimie coloidala
 4. Ambalaje de uz alimentar si tehnologii de ambalare
 5. Microbiologie-Elisa
 6. Biologie moleculara
 7. Rezonanta magnetica nucleara
 8. Analize senzoriale
 9. Cromatografie

Statii pilot

 1. Statie pilot procesare cereale si fainuri
 2. Statie pilot procesare carne
 3. Statie pilot procesare legume si fructe

Alte departamente de cercetare/servicii

 1. Cercetari interdisciplinare
 2. Departament Dezvoltare Resurse Umane
 3. Serviciul National al Plantelor Aromatice si Medicinale si Produse ale Stupului